ANNBLOGGERKID

by Annet Charitonova

Kniha vs. Film | The Fault In Our Stars | John Green



Jak víte, tak je teď velmi populární číst knihy od Johna Greena. A za jednu z nejlepších knih se považuje - 'Hvězdy nám nepřály'. A díky tomu, jak o ní každý na internetu psal, tak jsem ji podlehla i já a pořídila si ji, abych sama zjistila, co tak všichni milují na této knize. Rozhodla jsem se, že nejdříve přečtu knížku a potom shlédnu film (což jsem asi měla udělat opačně.. ale k tomu se dostaneme později).

Knihu jsem přečetla za necelý dva dny, protože je velmi krátká a stručná, což se mi líbilo. Ale nebudu lhát a řeknu vám.. Znáte takové to, když čekáte hrozně moc a nedostanete to? Tak to se mi tak nějak stalo s knížkou. Tak moc jsem všude četla, jak ji všichni zbožňují, a že je to opravdu neuvěřitelná kniha, že mé očekávání bylo opravdu větší než výsledek. Tím ale neříkám, že je kniha špatná. Jen mě zezačátku moc nezaujala. Což mě celkem zklamalo.

Co se týče filmu, tak ten mě nějakým způsobem zaujal víc. Že jsem si jej dokonce i opravdu oblíbila. Akorát díky tomu, že jsem četla dříve knihu a tam samozřejmě bylo všechno více rozepsané, tak mi vadilo, že některé situace nebyly úplně podle knihy a jak jsem je očekávala. To je asi důvod, proč bych raději četla knihu až po shlédnutí filmu. Protože bych se více ponořila do celé povídky. Ale když už víte předem jak to dopadne, tak to není úplně ono.
Má sestra přečetla knihu právě po tom, co jsme společně shlédly film, a proto se ji to tak líbilo. Ale já z toho neměla tak úžasný zážitek. Ale neříkám, že se mi kniha nebo film nelíbí, to určitě ne. Jen jsem vám chtěla napsat svůj názor a pocity, jelikož jsem na internetu neviděla žádnou kritiku, kromě chvály. A možná i někteří píšou, jak se jim kniha líbí, jen proto, že je to něco populárního a 'cool' i přesto, že se jim možná ani nelíbí. Ale samozřejmě to tak být nemusí.

Zajímal by mě i váš názor na knihu nebo film. Co se vám líbí víc a třeba jestli se teprve chystáte si ji přečíst nebo se podívat na film!
PS: Pokud jste četli nějaké další knihy od Johna Greena a opravdu byste je doporučily, určitě mi dejte  do komentářů vědět!

To by bylo všechno. Doufám, že takový typ článku se vám líbil. Mějte se hezky a užívejte poslední dny prázdnin!

Annet

15 COMMENTS

  1. Tak já jsem viděla pouze film a knížku jsem si chtěla koupit, ale přišlo mi to zbytečné když jsem film uz viděla, ale jak říkáš ze je knížka lepsi, tak si ji určitě zajdu koupit. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pokud jsi viděla film, tak už pro tebe určitě bude zajímavější číst knížku.. Ale uvidíš, že některé situace měly fakt proběhnout jinak, ale každý má jiný vkus, možná se ti to bude líbit ještě víc a nebo taky vůbec ne :) jde taky o to, co ráda čteš a pro mě například knížka tohoto typu úplně není

      Vymazat
  2. Will Grayson, Will Grayson od Johna je perfektní

    OdpovědětVymazat
  3. mě nijak zvlášť nezaujal film ani knížka. příběh je to hezký, ale už od začátku je jasné, že jeden z nich umře. kniha je naplněna (podle všech ostatních) hlubokomyslnýma myšlenkama a citátama, nad kterýma se dá přemýšlet, ale mě to připadalo akorát dětinské a stále se opakující. od Greena jsem četla ještě Hledání Aljašky a ani to mě nijak zvlášť nechytilo. ale no offense, možná jsem to jen špatně pochopila a rozumím tomu, že někdo jeho knihy zbožňuje. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. úplně s tebou souhlasím.. od samého začátku bylo všechno jasný

      Vymazat
    2. Jo presne! Konečně nejsem jediná co si to mysli :)

      Vymazat
  4. Ja som videla najprv film a možno preto ma kniha trošku sklamala . Áno knižka bola nádherne písaná krajšie ako vo filme, ale vo filme bolo viac vtipnejších hlášok . Bolo to také pekné oživenie . Smiala som sa zo slzami v očiach . V tej knihe bolo tých hlášok o dosť menej . Takže u mňa to je tak pol na pol :)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám stejný názor jako ty, jak na knihu tak i na film. Knihu jsem si koupila s tím, že jí všude vychvalují do nebes a čekala jsem od ní docela hodně, ale bohužel mě zklamala:( A ve filmu mě ročilovalo, přesně jak ty říkáš, že jsem vše už věděla do předu a některé pasáže tam ani nebyly:(
    Ráda bych tě jinak pozvala na svůj nový blog hlavně o cvičení a zdravé stravě, tak budu ráda, když se koukneš!:))

    OdpovědětVymazat
  6. Anet tohle je super článek, už dlouho na podobný od kohokoliv čekám :D...zkrátka jsem byla na takové srovnání zvědavá... :) Knihu si určitě přečtu a hned potom se kouknu na film, ikdyž musím uznat, že mě téma rakoviny lehce odrazuje, nevim, je to takové smutné, ošklivé, očividné :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, právě jsem neviděla žádný takový "srovnávací" článek, tak jsem si řekla, že by se to někomu mohlo hodit. Ale děkuju a pak určitě napiš, jak se ti to líbilo! :)

      Vymazat
  7. Já jsem bohužel knihu nečetla ale film byl skvělý. Na konci jsem měla slzy v očích. Po shlédnutí filmu si už nerada čtu knihu, brání to v osobní představivosti. Takže já radši první knihu a potom film :)

    OdpovědětVymazat
  8. Hledání Aljašky! <3 Srdocvka! Opravdu lepší :))

    OdpovědětVymazat
  9. Musím se přiznat, že prvotní šílenství jménem "Hvězdy nám nepřály" mě zcela minulo a popravdě i dost odrazovalo. Asi půl roku po tom, co to bylo v kině už jsem ani skoro nevěděla, že takový film, natož pak knížka je. Shodou náhod jsem se ale pak doma jednou nudila a nedopatřením jsem si film stáhla a najednou jsem si uvědomila, že to je asi právě to, čemu se vyhýbám. Jenže osud asi chtěl, abych si ho pustila, protože mi nefungoval internet a Hvězdy nám nepřály byl jedinej film, co jsem měla v PC a neviděla ho stále. No a pak už vim jen to, že mi nestačily papírové kapesníčky a já si objednávala knihu. Stalo se mou srdcovkou....ale doporučuju první film a pak teprve knížku :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem četla jak knížku tak jsem viděla i film. U filmu jsem hodně brečela a nejvíce na konci. Gus byl moje nejoblibenější postava z filmu i knížky. Moc se mi líbil. A knížka byla taky super. Určitě si ji koupím měla jsem ji zatím jen půjčenou z knihovny. Jelikož jsem take teenager tak mě to hodně dojalo, jako spoustě jiných lidí. Protože vím že na světě je hodně lidí co bojuje z rakovinou a všem přeji ať se z toho dostanou. Hlavně si všichni, každý člověk na světě. Važte si svého života, protože žijeme jen jednou, protože nikdy nevíte kam vás život a osud zavede a jak na tomto překrásném světě ješte budeme. Já si ho vážím hodně. Jelikož nejsem jako všichni ostatní zdraví lidi tak nemůžu dělat vše co bych chtěla, ale i tak si ho snažím pořádně užívat. Protože život je dar a život je krásný. A když říkám žít tak pořádně. Užívejte si život jak jen to jde.
    Když jsem zhlédla film a přečetla knížku vzala jsem si předsevzetí že si budu života vážit ještě více než dřív. Protože já život miluji i když není vždy ružový ale beru ho takový jaký je. Přeji vám všem hezký den a ať se vám splní každý sen.

    OdpovědětVymazat